Nginx که مانند engine-ex تلفظ می شود، یک وب سرور منبع باز است که از زمان موفقیت اولیه خود به عنوان یک وب سرور، اکنون به عنوان یک پروکسی معکوس ، کش HTTP و متعادل کننده بار نیز استفاده می شود.
برخی از شرکتهای مطرح که از Nginx استفاده میکنند عبارتند از: Autodesk، Atlassian، Intuit، T-Mobile، GitLab، DuckDuckGo، Microsoft، IBM، Google، Adobe، Salesforce، VMWare، Xerox، LinkedIn، Cisco، Facebook، Target، Citrix Systems، Twitter، Apple. ، اینتل و بسیاری دیگر (منبع).
Nginx در ابتدا توسط Igor Sysoev ایجاد شد و اولین انتشار عمومی آن در اکتبر 2004 بود. ایگور در ابتدا این نرم افزار را به عنوان پاسخی به مشکل C10k در نظر گرفت ، که مشکلی در رابطه با مشکل عملکرد مدیریت 10000 اتصال همزمان است.
از آنجایی که ریشههای آن در بهینهسازی عملکرد در مقیاس است، Nginx اغلب در تستهای بنچمارک از دیگر سرورهای وب محبوب بهتر عمل میکند، به خصوص در موقعیتهایی با محتوای ثابت و/یا درخواستهای همزمان بالا، به همین دلیل است که اکثر هاستینگ ها برای تقویت میزبانی خود از آن استفاده میکنند.
Nginx چگونه کار می کند؟
Nginx برای ارائه استفاده از حافظه کم و همزمانی بالا ساخته شده است. به جای ایجاد فرآیندهای جدید برای هر درخواست وب، Nginx از یک رویکرد ناهمزمان و رویداد محور استفاده می کند که در آن درخواست ها در یک رشته مدیریت می شوند.
با Nginx، یک فرآیند اصلی می تواند چندین فرآیند ورکر را کنترل کند. مستر فرآیندهای ورکر را حفظ می کند، در حالی که ورکرها پردازش واقعی را انجام می دهند. از آنجا که Nginx ناهمزمان است، هر درخواست می تواند توسط ورکر به طور همزمان بدون مسدود کردن سایر درخواست ها اجرا شود.
برخی از ویژگی های رایج که در Nginx مشاهده می شود عبارتند از:
- پروکسی معکوس با کش
- IPv6
- تعادل بار
- پشتیبانی از FastCGI با کش
- وب سوکت ها
- مدیریت فایلهای استاتیک، فایلهای فهرست، و فهرستسازی خودکار
- TLS/SSL با SNI
آمار استفاده از Nginx در مقابل Apache
آپاچی یکی دیگر از وب سرورهای منبع باز محبوب است. از نظر اعداد خام، آپاچی محبوب ترین وب سرور موجود است و طبق گفته W3Techs (43.6٪ از 47٪ در سال 2018) از تمام وب سایت های دارای وب سرور شناخته شده استفاده می شود. Nginx با 41.8% در رتبه دوم قرار دارد.
نت کرافت یک نظرسنجی را در 233 میلیون دامنه انجام داد و میزان استفاده از آپاچی را 31.54 درصد و استفاده از Nginx را 26.20 درصد نشان داد.
در حالی که آپاچی محبوب ترین گزینه کلی است، Nginx در واقع محبوب ترین وب سرور در بین وب سایت های پربازدید است.
هنگامی که نرخ استفاده را بر اساس ترافیک تقسیم می کنید، قدرت آن مشخص می شود:
- 60.9٪ از 100000 سایت محبوب (از 56.1٪ در سال 2018)
- 67.1٪ از 10000 سایت محبوب (از 63.2٪ در سال 2018)
- 62.1٪ از 1000 سایت محبوب (از 57٪ در سال 2018)
در واقع، این وب سرور توسط برخی از منابع فشرده ترین سایت های موجود، از جمله Netflix NASA، و حتی WordPress.com استفاده می شود.
از طرف دیگر، استفاده از آپاچی با افزایش ترافیک سایت در جهت مخالف حرکت می کند. قدرت می دهد:
- 24.0٪ از 100000 سایت محبوب (از 27.1٪ در سال 2018 کاهش یافته است)
- 18.8٪ از 10000 سایت محبوب (از 21.5٪ در سال 2018 کاهش یافته است)
- 16.6٪ از 1000 سایت محبوب (از 16.2٪ در سال 2018)
اگر نگاهی به عبارات جستجوی گوگل از سال 2004 بیندازیم، می بینیم که آپاچی به طور مداوم در حال کاهش بوده است، در حالی که NGINX رشد اندکی داشته است.
باز هم، وقتی در نظر می گیریم که NGINX در مقیاس بهتر عمل می کند، جای تعجب نیست که وب سایت های پربازدید NGINX را نسبت به آپاچی انتخاب کنند.
چگونه بررسی کنیم که آیا Nginx یا Apache را اجرا می کنید؟
در اکثر وب سایت ها، می توانید به سادگی server
هدر HTTP را بررسی کنید تا ببینید Nginx یا Apache در آن نوشته شده است. با راهاندازی برگه شبکه در Chrome Devtools میتوانید سرصفحههای HTTP را ببینید. یا می توانید هدرها را در ابزاری مانند Pingdom یا GTmetrix بررسی کنید.
با این حال، هدر HTTP ممکن است همیشه سرور وب زیرین را نشان ندهد. به عنوان مثال، اگر سایت وردپرس شما در پشت یک سرویس پروکسی مانند Cloudflare قرار دارد، server
هدر HTTP به جای آن عبارت cloudflare را خواهد گفت.
منبع:
https://kinsta.com/knowledgebase/what-is-nginx/